Juoksukengät, kävelykengät ja vaelluskengät

Laadukkailla ja tarkoituksenmukaisilla kengillä, urheiluvaatteilla ja -varusteilla saat lempilajistasi irti kaiken. Valitse urheiluvarustekaappiisi vain korkealaatuisia, sinulle sopivia ja istuvia, varmasti toimivia tuotteita. Silloin voit haastaa itsesi vaativampiinkin suorituksiin tietäessäsi, ettei onnistuminen kaadu ainakaan varusteisiin. Korkealaatuiset tuotteet ovat usein ekologisestikin kestävämpi ratkaisu.

Untamon Urheilusta saat kaiken tarvitsemasi juoksuun, lenkkeilyyn, kävelyyn ja vaelluksille. Kenkien lisäksi vaatetamme sinut mukavasti niin harjoittelu- ja kuntoilureiteille kuin vaativille tunturivaelluksillekin.

Juoksukengät juoksijan mukaan

Untamon Urheilusta saat laadukkaat juoksukengät niin kuntoiluun, treenaamiseen kuin kilpailuihinkin. Kenkien valinnassa kaksi tärkeintä huomioitavaa seikkaa ovat juoksijan askellus ja jalan lesti. Jo ennen kenkien sovitusta teemme sinulle veloituksettoman jalkatestin ammattilaistason jalkatestilaitteella sekä juoksumatolla varmistaaksemme sen, että tulet hankkineeksi omaan jalkaasi ja juoksutyyliisi sopivimmat juoksukengät.

Vähemmän rasitusvammoja oikealla kenkävalinnalla

Koko kehon paino on jalkojen päällä. Juostessa kehon painon aiheuttama paine jalkateriin kasvaa huomattavasti. Sopimattomat jalkineet aiheuttavat kehon virheasentoja ja rasitusvammoja.

Yleisohjeita juoksukenkien valintaan

 • Käyttötarkoitus: juoksetko radalla, asfaltilla, hiekkateillä vai poluilla tai kenties talvella? Pitkää vai lyhyttä matkaa?
 • Koko: 0,5–1 cm jalkaterää pidempi
 • Lesti: onko jalkateräsi leveä vai kapea? Onko jalkapöytäsi matala vai korkea?
 • Vaimennus: yleinen sääntö on, mitä painavampi juoksija, sitä parempi pohjanvaimennuskyky ja kantavuus kengässä tulee olla. Kenkien käytön mukaan: aloittelijalle ja satunnaiselle kuntoilijalle enemmän vaimennusta (paksumpi pohja), tositreenaajalle ja kilpailijalle vähemmän (ohuempi pohja).
 • Pronaatiotuki: Untamon Urheilun testi selvittää, onko askelluksessasi yli- tai alipronaatiota.

Vinkki: mittaa jalkateräsi pituus

Laita kantapäät seinää vasten ja merkitse lattiaan merkki pisimmälle ulottuvan varpaan kohdalle.
Mittaa tällä tavoin molemmat jalkateräsi. Jalkateräsi pituus on pidemmän jalkaterän mitta. Mittaa jalkasi iltapäivällä, koska jalat ovat tällöin hieman turvonneet.

Juoksijan erikoisliike

Untamon Urheilussa valitsemme sinulle kengät yksilöllisesti käyttötarkoituksesi mukaan.

Meiltä saat myös laadukkaat juoksuasut ja muut urheilutekstiilit sekä juoksijan tarvikkeet nestevöistä lähtien. Jos mahdollista, ota vanhat kengät mukaasi, kun tulet ostamaan uusia kenkiä.

Kävelykengät

Täydellinen kävelykenkä istuu jalkaasi, vaimentaa iskuja, hengittää, kuivuu nopeasti, pitää liukkaallakin pinnalla ja näyttää tyylikkäältä. Untamon Urheilun valikoimista löydät urheilullisen parin niin vapaa-aikaan, kuntoiluun, koiran ulkoilutukseen kuin työmatkallekin.

Vinkki:

Kävely on yksi parhaista tavoista toteuttaa hyvinvointia lisäävää hyötyliikuntaa!

Vaelluskengät

Vaelluksella ”siellä jossain” varusteiden on yksinkertaisesti vain toimittava. Kun ainut kulkupeli ovat omat jalat, katse kääntyy luonnollisesti kenkiin. Päiväretkillekin tulee lähdettyä useammin, kun voit luottaa varusteisiisi ja tiedät, että luvassa on nautinnollinen piipahdus luontoon.

Vaelluskenkien lisäksi Untamon Urheilusta saat myös reput, rinkat ja muita retkeilyvarusteita.

Yleisohjeita vaelluskenkien valintaan

 • Koko: 1–1,5 cm jalkaterää pidempi
 • Lesti: onko jalkateräsi leveä vai kapea? Onko jalkapöytäsi matala vai korkea?
 • Kiertojäykkyys: mitä vaativampi maasto ja mitä enemmän kuormaa kannettavana, sitä jäykempi vaelluskenkä. Kevyempään patikointiin esim. helppokulkuisilla poluilla riittää vähäisempi kiertojäykkyys.

Hoito lisää käyttöikää

Jotta vaelluskenkäsi auttaisivat sinua nauttimaan luonnossa liikkumisesta mahdollisimman pitkään, niitä on syytä hoitaa.

 • Kyllästys/vahaus: noudata valmistajan ohjeita koskien uusien kenkien käyttöönottoa
 • Puhdista kengät jokaisen käytön jälkeen (harjaus ja tarvittaessa pesu)
 • Käytä kengillesi sopivia hoitotuotteita
 • Säilytä vaelluskenkiä pohjalliset irrotettuina kuivassa ja valolta suojassa
 • Käytä kenkiä usein!

Hoitotuotteet ja lisäohjeita saat Untamon Urheilusta!